
חדש בשוק הנמל- הרוטיסרי של איוו
בשוק הנמל נפתח בימים אלו, כחלק מהקצביית איוו, רוטסרי חדש [...]
קרא עוד... לגבי חדש בשוק הנמל- הרוטיסרי של איוומאת: אוסנת גואטה
למה דגים?
דגים הם מקור חשוב בתזונה שלנו לחלבון, ויטמין D, סלניום, יוד, B12 וברזל. קיימים דגים מסוימים שמהווים מקור חשוב לחומצות השומן החיוניות מסוג אומגה -3 וכל הדגים גם מכילים את חומצות השומן אומגה – 6.
אומגה-3 בגופנו היא מקור חשוב לשרשרת תהליכים שבסופה מיוצרים חומרים הנוגדים דלקת, מרחיבים כלי דם, מפחיתים קרישת דם ומדכאים ייצור תאי שומן, מכאן ניתן להבין את חשיבותה הגדולה במניעת מחלות רבות.
רובינו אוהבים דגים, אנחנו יודעים שהם בריאים, קלים לעיכול ואף על פי כן, לא מעט נמנעים מלבשל דגים לעצמם, אם מחוסר הידע איך לטפל בדג טרי או אפילו איך להכין מנות דגים.
לכן, החלטנו להגיש לכם את המדריך המקוצר לבחירה וטיפול בדגים, כולל באילו דגים להשתמש בכל מיני מנות.
איפה קונים?
איזה סוגי דגים קיימים?
כיום בשוק יש 4 סוגי דגים: דגי ים (לוקוס, אינטיאס, פרידה, בקלה, פלמידה, מוסר ים, מקרל, ברבוניה, אנשובי, סרדין), דגים מיובאים (טונה, סלמון), דגי בריכה (קרפיון, בורי, פורל, אמנון–מושט) ודגי כלוב שהם דגים שמגודלים בים אבל בתוך כלובים ענקיים וטעמם דומה מאד לדגי ים ( לברק, דניס).
כמה זה עולה לנו ?:
המחירים ינועו בהתאם לסוג הדג. דגי בריכה יעלו בין 40-80 שקלים, דגי כלובים עלו בין 90-110 שקלים, דגי ים פרא יעלו מ-120 שקלים וצפונה ודגי ים קטנים כגון סרדינים, מליטות, ברבוניות וכד׳ יעלו בין 90-120 שקלים. דגים טריים ביבוא כגון סלמון וטונה יגיעו למחירים גבוהים יותר.
תסתכלו לדג בעיניים
איך בוחרים דג?
(לא כל דג מתאים לסושי)
איך לבשל אותם ?
דגי ים קטנים – מליטות, ברבוניות וסרדינים וכל דומיהם, מושלמים לטיגון בשמן עמוק, אפשר לקמח בעדינות אבל לא חובה. הם הכי טעימים מיד אחרי הטיגון עם זילוף של לימון וסלט ירקות טרי ליד
דגי בריכה – היתרון בדגי בריכה הוא חוסר הריח והטעם הדגי, ולכן מתאים לאנשים שרוצים לאכול דגים אבל נרתעים מהריח והטעם כגון ילדים. אלו דגים שיתאימו לקציצות, צליה ואפיה ולתבשילים כגון קארי, בהם התיבול הוא דומיננטי ואין צורך בדג עם טעמי ים .
דגי ים ודגי כלובים – אלו דגים שמוסיפים מליחות וטעם לאוכל, לכן הם יעבדו מעולה לבדם אם על הגריל, בצליה או במחבת אבל גם בקציצות ותבשילים בהם אתם רוצים את הטעם הדגי.
דגים לצלייה על האש ואפייה – צריכים להיות עשירים בשומן, כגון דניס, לוקוס, מוסר ים, בורי, סלמון, ברבוניות וכד׳
שוק הנמל ושוק האיכרים בנמל תל אביב חגג לאחרונה עשור להיווסדו. השוק הנושק לשפת הים ומשקיף על הנוף משגע של נמל תל אביב, פונה לאוהבי אוכל בכל ימות השבוע, עם תוצרת טרייה וחומרי גלם מיוחדים.
מדי יום שישי , ברחבות הפתוחות של השוק מתקיים “שוק האיכרים”, בו מוכרים את מרכולתם חקלאים ויצרנים מקומיים קטנים ובינוניים מכל הארץ. בין הדוכנים תוכלו למצוא גם את חנויות הדגים שלנו ולהנות מתוצרת טרייה איכותית ובריאה!
(איזה דג הכי מתאים לסביצה׳?)
והנה כמה הצעות למנות מוכרות:
חריימה: בורי, פלמידה לבנה ולוקוס עובדים טוב בבישול ולכן יתאימו כמו כן גם מושט, אינטיאס
פיש & צ’יפס: מנה שזקוקה לדגים בשרניים כגון לברק, נסיכת הנילוס, בקלה
דגים נאים: טונה וסלמון כמובן אבל גם לוקוס, פלמידה ומושט יעבדו
אל תפחדו לשאול את מוכר הדגים שלכם, להתייעץ ובעיקר אל תחששו לנסות ולהתעסק עם דגים. יש בדגים שלל של יתרונות בריאותיים והם חומר גלם עם טעמים משתנים וזמני בישול מאד קצרים אך יחד עם זאת דג הוא חומר גלם שמשתלב כמעט בכל דבר ועל כן יש לכל מטבח בעולם מנות עם דג.
בתיאבון
בשוק הנמל נפתח בימים אלו, כחלק מהקצביית איוו, רוטסרי חדש [...]
קרא עוד... לגבי חדש בשוק הנמל- הרוטיסרי של איוומתלוננים על הילדים של היום שהם דור של מסכים ופחות [...]
קרא עוד... לגבי כל הילדים קופצים רוקדים!