מייזון קייזר Maison Kayser – בית מאפה
Maison Kayser ובעברית מייזון קייזר, מותג הבולונז'רי והפטיסרי מהמוערכים בעולם, שמקורו במאפייה קטנה שנפתחה לפני 25 שנה ברובע החמישי בפריז, פותח דלתות לראשונה בישראל.
בצרפת לחם איכותי בכלל ובגט בפרט, לצד קרואסון, נתפסים כמוצרי צריכה יומיומיים בסיסיים. מהיום שאריק פתח את המאפייה הראשונה שלו, מוצרים אלה, שמאז ומתמיד היו מיוצרים על פי המסורת הארטיזינלית ועם חומרי הגלם האיכותיים ביותר, תומחרו בצורה נגישה. ערך זה מיושם בכל חנויות מייזון קייזר בעולם וכך יהיה גם בישראל",
מי שעומד מאחורי מותג המאפים "מייזון קייזר" – הוא הבולנז'ר האגדי אריק קייזר (56). דור רביעי למשפחת אופים, אשר נודע כאופה הראשון שהחזיר את לחמי המחמצת המסורתיים לעולם הקולינריה בשנות ה-90'. לקייזר כ-250 מאפיות ב-30 מדינות. בכל לוקיישן האפייה היא ארטיזנלית – כל מוצרי הלחם, המאפים והפטיסרי היפהפים נאפים במקום על ידי שפים אופים.
כיום, 25 שנים אחרי פתיחת המאפייה הראשונה שלו, אריק קייזר הוא מהאופים המהוללים והמוערכים בעולם. בין השאר הוא אחד מהבולנז'רים הרשמיים של ארמון האליזה ומסעדות מובילות כמו רובושון. הוא כתב 9 ספרי בישול (ביניהם 4 עם השף הישראלי המוערך יאיר יוספי, ברוט), וכן זכה לשלל פרסים ותארים. האחרונים שבהם :
- שנת 2019, מייזוֹן קייזר זוכה בפרס הבאגט הטוב ביותר בניו יורק
- ינואר 2020, אריק קייזר זוכה במדליית זהב בתחום האפייה בצרפת לציון 25 שנות עשייהההקפדה מגיעה בפרטים הקטנים, וכך גם בישראל: בכל אחד מבתי המאפה של מייזון קייזר יוצבו תנורים מיוחדים לאפיית לחם טרי ומאפים לכל אורך היום. כמאפייה אותנטית, במייזון קייזר אופים במקום מספר פעמים ביום כדי לאפשר ללקוח ליהנות ממוצרים טריים .
המחמצת המקורית הגיעה לישראל בדלי מיוחד כדי להמשיך את שרשרת הדי.אן.איי המקורית. הקמחים והחמאה מיובאים מצרפת כדי להביא לתוצר האיכותי ביותר בצורה המוקפדת ביותר. עבודה יסודית נעשית סביב ההתאמה המדוייקת למים המקומיים (כפי שנעשה בכל עיר ועיר), ואף למידת הלחות בכל עונה ועונה. כמו כן, עברו השפים בישראל הכשרה בת 3 שלבים בצרפת הכוללות הכנת בצק, אפייה וניהול, והציוד המקצועי כולו מיובא מצרפת ואיטליה. שאר חומרי הגלם מקורם יהיה בתוצרת המקומית האיכותית שיש לישראל להציע. כל הספקים עברו אישור מיוחד של צוות קייזר.אותה מחמצת מקורית משמשת להכנת כל המאפים והלחמים במייזון קייזר.התפריט והמגוון במייזון קייזר עשיר ומורכב מלחמים, מאפי חמאה, עוגיות, עוגות, כריכים חמים וקרים, סלטים ועוד.

צלום דנה מאירסון